میتینگ اعتراضی در استکهلم برای آزادی دانشجویان دستگیر شده در ایران

0










نمایندگان احزاب پارلمانی سوئد طی سخنانی٬ شدیدا به جمهوری اسلامی اعتراض کردند:
دانشجویان باید هر چه سریعتر آزاد شوند!
دولت سوئد باید رسما جمهوری اسلامی را محکوم کند!


امروز سه شنبه ۱۸ دسامبر برابر با ۲۷ آذر ماه ۱۳۸۶ در ساعت چهار بعدازظهر در مقابل پارلمان کشور سوﺌد در شهر استکهلم با وجود سرمای گزنده یک اجتماع اعتراضی پر شور علیه جمهوری اسلامی برگزار شد که طی آن شرکت کنندگان شدیدا رژیم اسلامی را محکوم کردند٬ خواستار آزادی کلیه دانشجویان دستگیر شده در ایران و همچنین آزادی همه زندانیان سیاسی شدند۔ در این اجتماع شماری از نمایندگان احزاب پارلمانی سوئد شرکت داشتند و به ایراد سخنرانی پرداختند۔

این اجتماع با سخنان افسانه وحدت عضو مشاور کمیته مرکزی حزب کمونیست کارگری شروع شد. وی ضمن خوش آمدگویی به شرکت کنندگان، انگیزه اجتماع مردم را اینگونه توضیح داد:

"مردم ایران درگیر یک مبارزه سراسری و گسترده علیه جمهوری اسلامی هستند. زنان، کارگران، معلمان و دانشجویان برای حقوق پایه ای خود دا ﺌمآ در حال اعتراض و اعتصاب هستند. دانشجویان در پی برگزاری مراسم یادبود ۱۶ آذر، خواستهای انسانی خود را درباره با آزادی بیان، لغو آپارتاید جنسی، رفاه و آسایش برای همگان مطرح کردند که با سرکوب وحشیانه جمهوری اسلامی مواجه شدند. دهها دانشچو دستگیر شده اند و مردم و خانواده های ایشان نگران سرنوشت آنها هستند. ما این جا جمع شده ایم که از خواست های انسانی دانشجویان حمایت کنیم و خواستار آزادی آنان شویم."

سخنران بعدی نماینده پارلمانی حزب سبزها و عضو کمسیون مدرسه و دانشکاه پارلمان "لاگه رام" بود که در سخنرانی اش سرکوب دانشجویان توسط جمهوری اسلامی را به شدت محکوم کرد و خواستار آزادی فوری دانشجویان دستگیر شد.

سخنران بعدی "بودیل سبالوس" نماینده حزب سبزها و عضو کمسیون امورخارجه پارلمان سوﺌد بود که گفت "این اولین باری نیست که در تظاهرات اعتراضی مردم علیه جمهوری اسلامی شرکت می کند. و همیشه از خواستهای انسانی مردم ایران علیه جمهوری اسلامی برای نقض حقوق بشر دفاع کرده است." وی ضمن محکوم کردن جمهوری اسلامی در رابطه با سرکوب و دستگیری دانشجویان گفت "این تنها کاری نیست که ما می کنیم. ما به دولت و وزرات امورخارجه خودمان، سوﺌد نامه می دهیم و اعتراض می کنیم و آنقدر به آنها فشار می آوریم تا رسمآ جمهوری اسلامی را محکوم کنند."

سخنران بعدی "بنگت برکمن" نماینده سازمان اومانیستهای سوﺌد بود که تظاهرات و اظهار آزادانه نظر و عقیده را حق همگان و همچنین دانشجویان در ایران دانست و گفت سرکوب تظاهرات صلح آمیز دانشجویان در ایران نفض جدی حقوق بشر و زیرپا گذاشتن کلیه قوانین بین المللی است.

سخنران بعدی منوچهر ماسوری دبیر کمیته بین المللی علیه اعدام بود که در سخنانش به مبارزات دانشچویی برای برقراری آزادی و برابری در ایران اشاره کرد و خواستار آزادی بی قید و شرط دانشجویان شد. وی با اشاره به زندانی بودن شماری از دانشجویان در بند ۲۰۹ زندان اوین٬ اظهار نگرانی کرد که جمهوری اسلامی در این زندان مخوف هزاران زندانی سیاسی را اعدام کرده است. وی اعلام کرد که تلاش برای آزادی زندانیان سیاسی و کلیه دانشجویات همچنان ادامه خواهد داشت.

سخنران بعدی ممد امیری بود که به نمایندگی از حزب به ایراد سخنرانی پرداخت۔ وی با چند سؤال سخنرانیش را شروع کرد. وی از جمله پرسید "به نظر شما کسی که بگوید رفاه برای همه مردم باید دستگرش کرد و به زندان انداخت؟ اگر کسی شعار دهد آزادی و برابری برای همه، باید دستگیرش کرد و شکنجه اش داد؟ اگر کسی فریاد بزند حق آزادی بیان برای همه باید دست جلو دهانش گرفت و خفه اش کرد؟ وی ادامه داد فکر نمی کنم شماها که به حرفهای من گوش می دهید مخالف هیچکدام از این خواستها باشید. این ها همه خواستها و شعارهای دانشجویان است که توسط جمهوری اسلامی دستگیر شده اند و اکنون در زندان تحت شکنجه و اذیت و آزار هستند." وی در پیامی به دانشجویان زندانی، تاکید کرد «قول می دهیم که با تمام توان برای آزادی شما تلاش خواهیم کرد». او ادامه داد الآن سال ٦٠ یا ٦٧ نیست که فعالان سیاسی را با دادگاه های ٣ دقیقه ای اعدام کنند۔ امروز نام و عکس دانشجویان از طریق اینترنت در دسترس بوده و افکار عمومی جهان از وجود این زندانیان با خبرند۔ ما از نخست وزیر و وزیر امور خارجه سوئد می خواهیم که سفیر حکومت تروریستی اسلامی را فرا خوانده دستگیری دانشجویان را محکوم کرده٬ خواهان آزادی بیدرنگ و بدون قید و شرط آنها شوند۔ سخنران بعدی "اوا لارشون" دبیر سازمان زنان حزب سبزها بود که ضمن محکوم کردن جمهوری اسلامی گفت حتمآ نباید عضو حزب سبزها، سوسیال دموکراتها و یا کمونیستها بود که از حقوق پایه ای و انسانی دانشجویان و مردم در ایران دفاع کرد. هر انسانی باید از این خواست های انسانی و برحق دفاع کند. وی از طرف سازمان متبوعش خواستار آزادی فوری دانشجویان و توقف سرکوب آنان توسط جمهوری اسلامی شد.

سخنران بعدی "آونی درویش" نمایند حزب مردم سوﺌد بود که ضمن محکوم کردن جمهوری اسلامی برای زیر پا گذاشتن حقوق اولیه و پایه ای مردم ایران و دانشجویان گفت "سرکوب خاص تنها کشور ایران نیست و در خاورمیان کشورهای چون پاکستان، عراق و دیگران همچنان مردم را سرکوب و خواستهای دمکراتیک آنان را زیرپا له می کنند." وی ضمن دفاع از خواستهای دانشچویان ایران گفت تا زمانیکه جمهوری اسلامی در حاکمیت هست این مبارزات ادامه دارد. وی در پایان از مبارزات مردم ایران برای سرنگونی جمهوری اسلامی و دستیابی به آزادی حمایت کرد.

سخنران بعدی مهناز ماسوری عضو شورای مرکزی "علیه تبعیض"- سازمان دفاع از حقوق زن بود که ضمن محکوم کردن سرکوب و دستگیری دانشجویان گفت " جمهوری اسلامی تلاش می کند تا دانشگاهها در ایران به زندان تبدیل کند۔ مقرارت و قوانین اسلامی را می خواهند با توسل به پلیس دانشکاه به دانشجویان تحمیل کنند ولی دانشجویان با اعتراض به جداسازیهای جنسی به مقابله با جمهوری اسلامی برخاسته اند." وی ضمن حمایت از خواستهای انسانی دانشجویان از دولت و پارلمان کشور سوﺌد خواست که سریعآ به سرکوب و دستگیری دانشجویان توسط جمهوری اسلامی اعتراض کند۔

در پایان افسانه وحدت از طرف برگزارکنندگان این اجتماع از شرکت کنندگان و همچنین سخنرانان تشکر کرد و قول داد که همچنان پیگرانه برای آزادی دانشجویان تلاش خواهد شد. اجتماع اعتراض مردم با شعارهای "زندانی سیاسی آزاد باید گردد"، "دانشجوی زندانی آزاد باید گردد" و" سرنگون باد جمهوری اسلامی " به پایان رسید۔

تشکیلات خارج کشور حزب کمونیست کارگری ایران- سوئد
۱۸ دسامبر ۲۰۰۷

ارسال یک نظر

0نظرات

ارسال یک نظر (0)