24/10/1385 یکشنبه

0

اخبار دانشجویی

عباس دلدار، متهم پرونده کوی دانشگاه تهران امروز آزاد شد
پیک ایران
همین حالا، یعنی ساعت 2 و 15 دقیقه بعد از ظهر امروز یکشنیه 24 دی ماه سال 1385، نامه ی آزادی عباس دلدار، یکی از متهمان پرونده کوی دانشگاه تهران، رسیده به زندان اوین، و او الان دارد اسباب و اساسیه اش را که در طول این هفت سال و شش ماه زندان، جمع کرده بود را می ریزد درون کیسه، و بعد، از همه دوستان اش که بعضی هاشان چند سالی می شود که با او در یک بند محبوس هستند، خداحافظی می کند و تا یک ساعت دیگر برای همیشه از دروازه ی زندان اوین بیرون می آید. حالا او آزاد شده است.هر چند خبر آزادی عباس دلدار کمی زود تر، از زبان آقای فقیهی، وکیل مدافع اش منتشر شده بود و این وکیل مدافع عضو انجمن دفاع از حقوق زندانیان در مصاحبه با خبرگزاری ایسنا و ایلنا گفته بود که عباس دلدار یک ماه است در مرخصی بسر می برد و با توجه به موافقت شعبه 6 دادگاه انقلاب با درخواست عفو مشروط موکل اش، حكم آزادي وی به دايره اجراي احكام و از آن‌جا به زندان اوين ابلاغ شده و عباس آزاد شده و دیگر به زندان باز نمی گردد، اما عباس در زندان بوده و با چند روز تاخیر، امروز، تا همین دقایق دیگر از زندان آزاد خواهد شد. دلدار پیش از بازداشت در اعتراضات خونین کوی دانشگاه تهران، عضو هیچ گروه و سازمان و دسته ی سیاسی نبود. در این سال ها که او در زندان بوده، بر خلاف سایر متهمان اغلب مشهور پرونده ی کوی دانشگاه تهران مانند منوچهر محمدی و مرحوم برادرش اکبر – که اخیرا بر اثر اعتصاب غذا در زندان جان باخت – و احمد باطبی و دیگران، كمتر از او خبری چیزی شنيده ايم. این سکوت شايد به اين خاطر بوده که او خود نخواسته بود در باره اش حرفی زده شود. بي سرو صدا روزهاي حبس اش را سپري کرد و امروز آزاد شد. آزادی با عفو مشروط.با آزادی عباس دلدار از زندان، دو زندانی دیگر پرونده ی کوی دانشگاه تهران اما همچنان در زندان بسر می برند. احمد باطبی و مهرداد لهراسبی.از وبلاگ کیانوش سنجری
بهروز كريمي زاده آزاد شد
گزارشگران
بهروز کریمي زاده پس از سه روز بازداشت و بازجویی توسط نیروهای امنیتی عصر روز جمعه آزاد شد. وي طي اين سه روز تحت بازجويي و شنكنجه شديد بوده.
لازم به ذكر است كه حال عمومي وي خوب مي باشد
ابراز نگرانی از سرنوشت متهمان پرونده کوی دانشگاه
رادیوفردا
مسعود ملک

مساله رفتار دولت ايران با زندانيان سياسی و به ويژه متهمان پرونده کوی دانشگاه هم چنان درکانون توجه نهاد طرفدار حقوق بشر قرار دارد.
در دی ماه امسال مجمع عمومی سازمان ملل در قطعنامه ای از موارد گسترده نقض حقوق بشر توسط جمهوری اسلامی در ايران بشدت ابراز نگرانی کرد.
کيانوش سنجری احکام صادر شده برای متهمان پرونده کوی دانشگاه را سنگين و غير عادلانه توصيف می کند و اميدوار است ديگر متهمان زندانی اين پرونده، نظير مهرداد لهراسبی نيز با بهره گيری از عفو مشروط بتوانند از زندان آزاد شوند
عباس دلدار،از متهمان پرونده معروف به کوی دانشگاه، در سال ۱۳۷۸، به اتهام مشارکت در اعتراض های عمومی و دانشجويی و تبليغ عليه نظام، ابتدا محکوم به اعدام شد اما دادگاه تجديد نظر به ۱۵ سال حبس برای اين دانشجو رای داد.
درپی اعتراض های گسترده دانشجويی در تيرماه سال ۱۳۷۸ در کوی دانشگاه تهران ده ها دانشجو بازداشت و زندانی شدند.
از اين تعداد شماری آزاد شدند و برخی همپنان در زندان به سر می برند مانند اکبر محمدی که در پی اقدام به اعتصاب غذای اعتراض آميز در مردادماه سال ۱۳۸۵ در زندان اوين درگذشت، احمد باطبی که در جريان مرخصی استعلاجی بار ديگر دستگدير و زندانی شد و مهرداد لهراسبی که هشتمين سال حبسش را در شرايط ناگواری به عنوان تبعيد در زندان گوهردشت می گذراند.
کيانوش سنجری يکی ديگر از دانشجويانی است که در جريان وقايع ۱۸ تيرکوی دانشگاه دستگير و زندانی شد. کيانوش سنجری که مدتی را با عباس دلدار و مهرداد لهراسبی در زندان اوين سپری کرده به راديو فردا گفت اين دو دانشجو هنگام دستگيری در سال ۱۳۷۸ در هيچ گروه سياسی عضويت نداشته و فعاليت سياسی هم نمی کرده اند.
کيانوش سنجری احکام صادر شده برای متهمان پرونده کوی دانشگاه را سنگين و غير عادلانه توصيف می کند و اميدوار است ديگر متهمان زندانی اين پرونده، نظير مهرداد لهراسبی نيز با بهره گيری از عفو مشروط بتوانند از زندان آزاد شوند.
کيانوش سنجری در شانزدهم مهر ماه ۱۳۸۵ به دست ماموران امنيتی در تهران دستگير و به زندان اوين منتقل شد و پس از تحمل ۷۰ روز حبس و تامين قرار وثيقه در ششم دی ماه آزاد شد
اطلاعیه کمیته حقوق بشر سازمان دانش آموختگان ایران
اطلاعیه کمیته حقوق بشر سازمان دانش آموختگان ایران پیرامون نقض حقوق کیوان انصاری، خیرالله(سعید) درخشندی و ابوالفضل جهاندار
ادوانیوز: کمیته حقوق بشر سازمان دانش اموختگان ایران با صدور اطلاعیه ای نسبت به نقض حقوق و ادامه بازداشت کیوان انصاری عضو این سازمان ، خیرالله(سعید) درخشندی و ابوالفضل جهاندار اعتراض کرد در این بیانیه آمده است:
وضعیت حقوقی مبهم وادامه بازداشت غیرموجه آقایان دکتر کیوان انصاری، خیرالله درخشندی و ابوالفضل جهاندار، علاوه بر نقض مکرر و شدید حقوق انسانی ایشان، موجب نگرانی ناظران حقوق بشری و همچنین این کمیته شده است
هر سه این بازداشت شدگان پیش از این از فعالان دانشجویی – سیاسی بوده اند و از جمله آقای دکترکیوان انصاری که از اعضای سازمان دانش آموختگان ایران نیز می باشد همواره در جهت دفاع از حقوق بشری و شهروندی، هموطنان خود کوشا و موثر بوده اند .
نوع فعالیت های اجتماعی و سیاسی کیوان انصاری ، خیرالله درخشندی و ابوالفضل جهاندار، در گذشته که در مقام انتقاد نسبت به عملکردحاکمیت بوده است این باور را نزد کمیته حقوق بشر سازمان تقویت می کند که انتقاد از عملکرد حکومت در شیوه حکمرانی و نقض حقوق شهروندان، خود به عنوان یک جرم قلمداد شده است و به نظر می رسد علت بازداشت و بدرفتاری با این سه فعال سیاسی و دیگر زندانیان سیاسی را بایستی در همین راستا قلمداد کرد.
از تاریخ 27 شهریور سال جاری یعنی نزدیک به چهارماه که آقای دکترانصاری بازداشت شده است و همچنین با گذشت پنج ماه از بازداشت آقایان خیرالله درخشندی و ابوالفضل جهاندارهیچکدام از حقوق اولیه ایشان در زمینه بهره مندی ازیک دادرسی عادلانه و منصفانه مطابق با قوانین جاری جمهوری اسلامی و همچنین قواعد جهانی حقوق بشر که دولت ایران به آنها متعهد است، رعایت و تضمین نشده است.
قانون اساسی جمهوری اسلامی ( در اصل 37) و قوانین عادی کشور(از جمله ماده 124 قانون آیین دادرسی کیفری) اصل را برائت متهم می داند و اعلامیه جهانی حقوق بشر در ماده 11 و میثاق حقوق مدنی سیاسی نیز در ماده 14 بر این حق تاکید دارند؛ با این حال شیوه بازداشت ، صدور قرار بازداشت موقت طولانی مدت بدون ارائه توجیه ی قانونی وعقلایی، عناوین اتهامی وارده و محدودیت های اعمال شده در مدت بازداشت، رعایت این اصل بنیادی را در حق این افراد نشان نمی دهد.
مدت زمان طولانی استفاده از قرار تامینی بازداشت موقت، برای این سه فعال سیاسی به هیچوجه قابل توجیه نیست و با استانداردهای معمول حقوق جهانی بشر که حاکمیت و به تبع آن دستگاه قضایی ایران نیز ملزم به رعایت آن است، مطابقت ندارد. از سوی دیگرعدم ملاحظه وضعیت خاص متهمان جرایم سیاسی در صدور قرار بازداشت موقت که بایستی تنها در جرایم خاص و خطرناک و به آن هم به صورت استثناء مورد استفاده قرار گیرد، وجهی دیگر از نقض حقوق این افراد است.
امکان ملاقات مستمر، دوره ای و آزاد با بستگان و به ویژه وکیل منتخب از جمله حقوق اساسی زندانیان و بازداشت شدگان است، آنچه در پرونده آقایان دکتر کیوان انصاری ، خیرالله درخشندی و ابوالفضل جهاندار به وضوح قابل مشاهده است نقض این حق اساسی است. متاسفانه نظام حقوقی ایران برخلاف تعهدات بین المللی حکومت به طور کامل و منجز حق دخالت موثر وکیل در روند بازجویی را به رسمیت نشناخته است و امکان دفاع حقوقی از متهمان را سلب کرده است، این شیوه تقنینی نادرست و غیر منصفانه در رویه اجرایی بخصوص در مورد متهمان سیاسی و آنچه مقامات قضایی آن را « پرونده های امنیتی» می خوانند، با ابعاد گسترده تری زمینه ساز نقض حق دفاع در جریان یک دادرسی منصفانه را فراهم می کند. وکلای مدافع این سه فعال سیاسی بارها به این موضوع اعتراض داشته اند و عدم اطلاع از اتهامات در بخش عمده ای از مدت زمان بازداشت موقت و همچنین عدم دسترسی به محتویات پرونده ایشان را مانع مهمی در اجرای نقش دفاعی خود ارزیابی کرده اند. از سوی دیگر عدم امکان ملاقات آزاد و مستمر خانواده با این سه فعال سیاسی بازداشت شده، موجب نگرانی و تشویش خاطر بستگان آنها را فراهم آورده است و بی هیچ دلیلی فشاری مضاعف را بر خانواده آنها وارد آورده است.
از سوی دیگر اتهامات منتسب به آقای دکتر کیوان انصاری از سوی مقام قضایی بازپرسی که در رسانه ها اعلام شده است ازهرگونه تناسبی با وضعیت متهم بی بهره است و برخی از این عناوین اتهامی به لحاظ نوظهوری و دور از ذهن بودن در رویه قضایی ، منشا نگرانی بیش از پیش در مورد عدم توجه به معیارهای حقوق بشری در نظام قضایی ایران است.
در پایان با تاکید مجدد بر لزوم بهره مندی آقایان دکتر کیوان انصاری ، خیرالله درخشندی و ابوالفضل جهاندار از حقوق بشری و خصوصاً حقوق در حین بازداشت، و یادآوری تعهدات قانونی و بین المللی حاکمیت در مورد رعایت معیارهای حقوق بشر در حق شهروندان ایرانی و همچنین نظر به اعلام وقت رسیدگی در مورد پرونده این فعالان سیاسی و بلاموضوع بودن ادامه بازداشت غیر موجه ایشان، از مقامات قضایی رسیدگی کننده می خواهیم هرچه سریعتر نسبت به آزادی این سه فعال سیاسی اقدام نموده و دریک دادرسی عادلانه از تضییع هر چه بیشتر حقوق ایشان جلوگیری نمایند

ارسال یک نظر

0نظرات

ارسال یک نظر (0)