مقام آموزش و پرورش حکومت: میانگین معدل زیر ۱۰ دانش‌آموزان نشان‌دهنده بحران نیست

0

 


گاهی انسان از صحبت‌های مقامات جمهوری اسلامی در شگفتی می‌ماند که به نظر می‌رسد برای توجیه شکست‌های خود، ارتباط‌شان را به طور کامل با حقیقت از دست داده‌اند؛ آسمان را به ریسمان گره می‌زنند و مسیر شیراز و بغداد را یکی اعلام می‌کنند تا به خیال خام‌شان مردمی ساده‌لوح پیدا شوند که این مزخرفات را باور کنند. از خامنه‌ای گرفته که نابودی نسبی محور مقاومت را نشانه تقویت آن تعبیر می‌کند تا مقامات دولت پزشکیان که فروپاشی نظام آموزشی کشور را نتیجه «تحقق نیمی از اهداف» خود اعلام می‌کنند.


اما برای اینکه بدانیم داستان از چه قرار است باید برگردیم به خرداد ۱۴۰۳ که مرکز ارزشیابی و تضمین نظام آموزش و پرورش، میانگین معدل دانش‌آموزان در سراسر کشور را اعلام کرد که به زعم بسیاری از کارشناسان آینه تمام‌نمای فروپاشی نظام آموزشی کشور تحت فرمان جمهوری اسلامی بود. خلاصه آمار منتشر شده از میانگین معدل دانش‌آموزان در مقطع دوم متوسطه به این شرح است:


الف: رشته تجربی: پایه دهم، ۱۲/۶۴، یازدهم ۱۱/۵۲ و دوازدهم ۱۲

ب: رشته ریاضی و فیزیک: پایه دهم ۱۲/۶۹، یازدهم ۱۱/۲۶ و دوازدهم ۱۱/۸۲

ج: رشته علوم انسانی: پایه دهم ۹/۴۴، پایه یازدهم ۹/۰۷ و پایه دوازدهم ۹/۱۳


حال با این کارنامه درخشان، محسن زارعی، رییس مرکز ارزشیابی و تضمین کیفیت نظام آموزشی وزارت آموزش و پرورش در گفتگوی اخیرش با رسانه‌های حکومتی در نهایت وقاحت مدعی شده: «میانگین نمرات دانش آموزان به فرض مثال ۱۰ است، به معنای آن است که ۵۰ درصد اهداف کتاب‌های درسی محقق شده است. این میانگین نشان‌دهنده وضعیت بحرانی نیست؛ چون سقف انتظار ما نمره ۲۰ است، می‌توان گفت اهداف به طور کامل محقق نشده است.»


چنین اظهارات وقیحانه‌ای آدم را یاد مصرعی از شعر توماج صالحی در نقد اصلاح‌طلبان می‌اندازد که می‌گفت: «می‌گیم توی باتلاقیم، می‌گن پی اصلاح‌اند». جمهوری اسلامی همچون سایر عرصه‌های زندگی اجتماعی، نظام آموزشی جامعه را چنان درگیر ابربحران‌های لاینحل کرده که فاجعه‌بارترین خروجی تحصیلی از نسل زد، آن هم در دورانی رقم خورده که بیشترین و اعجاب‌انگیزترین امکانات آموزشی و تکنولوژیکی در دنیا موجود است. 


در پایان به محسن زارعی این مقام آموزش و پرورش جمهوری اسلامی متذکر می‌شویم، گرچه شاید از نظر امثال تو میانگین معدل زیر ۱۰ نسل زد بحرانی محسوب نشود، اما حتما خوب می‌دانی که میانگین معدل سرنگونی‌طلبی نزدیک به ۲۰ همین نسل، بحرانی موجوریتی برای کل نظام نکبت‌بار جمهوری اسلامی رقم زده‌است؛ نسلی که امیدش به بهبود شرایط زندگی و از جمله بهبود شرایط تحصیلی جامعه را در به زیر کشیدن کلیت حکومت اسلامی جستجو می‌کند.


دانشگاه سنگر آزادی و برابری

۸ دیماه ۱۴۰۳

ارسال یک نظر

0نظرات

ارسال یک نظر (0)